Smoothie mango-kokos z migdałami

Klasyczne, owocowe koktajle przygotowywane na bazie mleka, można nieco urozmaicić dodając do nich bakalie, a nabiał zastępując mleczkiem kokosowym. Migdały i wiórki w towarzystwie mango to wersja na pożywne smoothie, które dostarczy smakowitej energii.

19 listopada 2019

Sałatka grecka z oliwkami

Sałatka grecka to mimo nazwy jedno z popularniejszych dań sałatkowych w Polsce. Jej zaletą jest prostota zarówno w wykonaniu, jak i w ilości składników. Jednak to co sprawia, że porywa smakiem, to wysokiej jakości produkty użyte do jej wykonania – przede wszystkim muszą być świeże i wyraziste w smaku.

19 listopada 2019

Tiramisu kajmakowe z żurawiną w rumie

Tiramisu, to znany i lubiany włoski deser o lekkiej i delikatnie kremowej konsystencji. Z dodatkiem sezonowych owoców, suszonej żurawiny i jogurtu greckiego możemy wykonać jego letnie wydanie, które będzie doskonałym uzupełnieniem wakacyjnych biesiad na świeżym powietrzu. W zestawieniu z domową lemoniadą będzie stanowił doskonały sposób na złagodzenie letnich upałów.

12 listopada 2019

Tarta migdałowa z frużeliną owocową

Tartę, czyli rodzaj kruchego ciasta pieczonego w charakterystycznej okrągłej foremce, przygotowywać można zarówno ze słodkim, jak i wytrawnym nadzieniem. To francuskie danie w wersji migdałowej z dodatkiem owocowej nuty z pewnością znajdzie uznanie wśród wielbicieli słodkich specjałów.

12 listopada 2019

Ciasto migdałowe z Majorki

Słodkie, delikatne ciasto to świetny dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty z przyjaciółmi. Wykorzystując do jego przygotowania migdały możemy sprawić, że będzie to nie tylko pyszna, ale i zdrowa przekąska.

12 listopada 2019