Smoothie mango-kokos z migdałami

Klasyczne, owocowe koktajle przygotowywane na bazie mleka, można nieco urozmaicić dodając do nich bakalie, a nabiał zastępując mleczkiem kokosowym. Migdały i wiórki w towarzystwie mango to wersja na pożywne smoothie, które dostarczy smakowitej energii.

19 listopada 2019

Sałatka grecka z oliwkami

Sałatka grecka to mimo nazwy jedno z popularniejszych dań sałatkowych w Polsce. Jej zaletą jest prostota zarówno w wykonaniu, jak i w ilości składników. Jednak to co sprawia, że porywa smakiem, to wysokiej jakości produkty użyte do jej wykonania – przede wszystkim muszą być świeże i wyraziste w smaku.

19 listopada 2019

Pasztet ze śliwką

Tradycyjne wyroby wędliniarskie stają się ponownie bardzo popularne, a grono koneserów produktów naturalnych, wytwarzanych własnoręcznie nieustannie się rozszerza. Domowy pasztet stanowi więc ciekawą propozycję do podania na świąteczny stół. Możemy go serwować jako osobną przekąskę na święta lub dodatek do kanapki na co dzień.

Marynaty grillowe do mięs

Sezon grillowy w pełni, a na ruszcie króluje kiełbasa, karkówka i steki. Wyjątkowy smak grillowanych przysmaków, to jednak nie tylko sposób przyrządzania. Sekret idealnego grillowanego mięsa kryje się również w odpowiednio dobranych przyprawach. Podpowiadamy, jak przygotować domowej roboty marynaty, które perfekcyjnie podkreślą walory mięs.

2 czerwca 2020