Rolada z indyka z konfiturą botwinkową

Klasycznie, lecz z polotem – przepis na roladę z indyka z konfiturą botwinką, to propozycja idealna dla fanów tradycyjnych smaków a zarazem sposób na przełamanie kulinarnej rutyny. Domowa konfitura z botwinki i żurawiny suszonej KRESTO SELECT odświeży dobrze znany smak indyka i zachęci do dalszego łączenia nieoczywistych smaków. Smacznie i ciekawie!

7 października 2021

Wiosenne ciasto z rabarbarem i orzechami

Rabarbar – król wiosennych wypieków. Intryguje smakiem i zniewala zapachem. Jego orzeźwiająca nuta stanowi idealne przełamanie słodyczy deserowych dań. Idealny w towarzystwie orzechów laskowych i porannej kawy. Kto się skusi?

28 maja 2021

Wilgotne ciasto z bitą śmietaną i truskawkami

Warto mieć w zanadrzu przepis na deser prosty i szybki w wykonaniu, po który można sięgnąć, gdy najdzie nas ochota na małe co nieco. Mięciutkie ciasto, rozpływająca się w ustach bita śmietana i pełne naturalnej słodyczy truskawki to propozycja idealna na wiosenne i letnie miesiące.

26 kwietnia 2021

Sałatka z sałaty, truskawek i ricotty z bazylią

Kolorowo, smacznie, zdrowo – taka jest właśnie wiosenna sałatka z dodatkiem słodkich truskawek, delikatnej ricotty, doprawiona listkami świeżej bazylii. Możesz przełożyć ją do pojemnika i wziąć ze sobą do pracy (doskonale sprawdzi się w roli lekkiego lunchu) lub rozkoszować się jej smakiem podczas kolacji z domownikami. Bez względu na okoliczności smak sałatki cieszy tak samo.

26 kwietnia 2021

Sałatka w stylu tajskim

Przyszła pora na lunch a wraz z nią chęć na orientalne smaki w zaskakującym wydaniu? Proponujemy danie, które zadowoli podniebienia fanów azjatyckiej kuchni. Sałatka w stylu tajskim to niebanalne połączenie wyrazistych smaków i dodatków, a ponadto idealna propozycja lunchu dla osób na diecie bezmięsnej. Pycha!

26 kwietnia 2021

Podudzia pieczone z warzywami i podane ze szparagami

Gdy brakuje Ci pomysłu na nietuzinkowy i zdrowy obiad, podpowiadamy przepis na pieczone podudzia drobiowe, podane w towarzystwie kolorowych warzyw i szparagów białych LeBaron. Mnogość smaków przenikająca się w aromatycznej marynacie zaskoczy niejednego smakosza dań mięsnych i sprawi, że przepis zagości w Twojej kuchni na dłużej.

26 kwietnia 2021